marți, 29 aprilie 2008

Je suis en vie

¨Gregory Lemarchal a văzut lumina zilei la 13 mai 1983. A trăit aproape de Chambery,în Sonnaz, o localitate din regiunea franceză Savoie, într-o familie unită alcătuită din cei doi părinţi ai săi, tatal -Pierre şi mama-Laurence iar mai târziu de sora sa mai mică Leslie. La vârsta de 1 an şi 8 luni , a fost diagnosticat cu una din cele mai rare şi dificile boli genetice ale secolului, MUCOVISCIDOSE, o boală care afectează atât căile respiratorii, cât şi organele digestive. Specific acestei boli este faptul că mucoasele care acopera organele interne devin vâscoase, îngreunând respiraţia (!) şi chiar digestia bolnavului.
¨Deci, în cazul său prezenţa sa pe scenă devenea nu numai un sacrificiu imens ci în primul rând o dificultate majoră. În ciuda acestei boli necruţătoare Gregory va creşte ca un copil absolut normal şi va fi extrem de motivat să îşi îndeplinească visul.
¨Energic, activ şi pasionat , avea multe vise pe care îşi dorea să le îndeplinească. A decis că trebuie să lupte cu boala, să ia în serios fiecare şansă pe care viaţa i-o va oferi , să îşi trăiască intens toate pasiunile şi dincolo de toate să îşi păstreze speranţa şi încrederea că totul va fi bine fiind sigur că prin perseverenţă şi prin muncă orice este realizabil.

Niciun comentariu: